Trädgård

Bokhäck

Bokhäck finns i vår katalog bland lövverk. Det är också säkert sant att boken inte är vintergrön, men den är ofta inte heller lövfällande. Bokhäckens löv blir långsamt bruna på hösten men faller vanligtvis inte av växten. Istället förblir de hängande på grenarna och ger därför också relativt stor integritet på vintern. Under svåra vintrar eller när det är mycket vind kan bladen ibland falla innan våren börjar. Även nu, efter den kalla veckan i februari, finns det fortfarande många bokhäckar som har hållit sina löv.

Denna egenskap hos bokhäcken gör den till en mycket populär häckväxt. Många tycker att lövhäckar är ett utmärkt sätt att verkligen komma ikapp med de växlande årstiderna i trädgården, men gillar att vara skyddade. En häck som missfärgas men samtidigt i stort sett är synlig är en underbar tillfällig lösning. Så är bokhäcken lövfällande? Ja, det är det faktiskt, men eftersom bladen bara faller från häckplantan på våren, när de nya bladen redan växer, erbjuder den fortfarande en hel del integritet.

Bokhäck i trädgården

Bokhäcken är därför ett bra alternativ för en integritetshäck, trots att den tappar sina löv. Detta beror delvis på höjden på denna häckväxt (bokhäcken kan bli meter hög oberörd) och den täta vanan. Trots att boken växer naturligt som ett träd tillåter den regelbunden beskärningen att den bildar en nära grenad häck. Det är därför ingen dålig idé att börja beskära bokhäcken tidigt. Detta säkerställer att nya filialer uppstår så att säkringen ger mer integritet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *