Trädgård

Använd dina blommor i en fotoram

Tycker du att det är synd att kasta bort den här blomman eftersom du fortfarande har ett så vackert minne av den? Sedan har vi lösningen, som är att rama in dessa blommor. Baserat på en serie steg kan du blåsa nytt liv i blommorna så att de håller lite längre. Dessutom är det ett trevligt tillskott till en barvägg i huset, så vinn-vinn! Vi förklarar hur du kan komma igång själv. Leveranser Olika växter och blommor En tjock bunt böcker eller en träblommapress Tidningspapper blottingpapper limbildram Steg 1 Först och främst måste du bestämma vilka växter och / eller blommor du vill inrama. De vackraste blommorna att slå är gerberor, violer eller lösa lövblad, eftersom de redan är lite plattare. När du väl har bestämt dig för detta, placera lite tidningspapper och sedan ett ark mjukpapper på blompressen. Sprid sedan blommorna på mjukpapperet. Stick blommorna med en liten tejpbit så att allt stannar på rätt plats. Lägg sedan ett nytt mjukpapper och flera tidningsark över blommorna. Stäng pressen och dra åt skruvarna ordentligt. Du kan också använda en tjock bok för detta. Låt sedan växterna torka i ca. 3 veckor. Steg 2 När blommorna har torkat och pressats är det dags att rama in dem. Om du väljer att använda glasplattor, placera blommorna däremellan och säkra dem med en liten droppe lim. Det kan vara till hjälp att använda pincett för att förhindra oljiga fingrar på glasplattorna. När allt är på plats kan du placera den andra glasplattan ovanpå. Steg 3 Det sista steget är att fästa ihop glasplattorna. Du kan göra detta med elastik eller gem. Det är mycket viktigt att det är ordentligt säkrat så att plattorna inte förskjuts. När detta är klart är din egen hemlagade bildram klar! Nedan följer några exempel för att bli inspirerad.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *