Trädgård

Din egen ätbara trädgård

Tänk dig att vakna och känna dig som en jordgubbe. Du har inte dessa hemma och butikerna är också stängda. Hur underbart det skulle vara om du kunde få frukten från din egen trädgård. Den ätbara trädgården är perfekt för detta. En ätbar trädgård är en trädgård där majoriteten av växterna och blommorna producerar något ätbart. En köksträdgård tillhör den ätbara trädgården, men är inte helt densamma. Där köksträdgården är inriktad på maximal produktion, är en ätbar trädgård inriktad på minimal insats. Dessutom ser ätbara växter också elegant ut. Idealisk! Vi har listat hur du kan förvandla din trädgård till en ätbar trädgård. förmåga I slutändan behöver den ätbara trädgården lite underhåll, men innan det finns fortfarande lite arbete att göra. Först och främst är det bra att tänka på utformningen av haven. Vissa växter växer snabbare och blir större än andra. Så kom ihåg det när du planterar de olika blommorna, eftersom framgången för den ätbara trädgården beror på detta. Det är viktigt att hålla ett öga på den ätbara trädgården under de första två åren. Under det tredje eller fjärde året börjar växterna växa och antalet nödvändiga justeringar minskar. Detta beror på att ekosystemet till stor del är i balans precis som naturliga klimaksekosystem. Från det ögonblicket minskar underhållet och du kan njuta av de ätbara växterna. Hemerocallis (Daylily) Ätbara buskar Ätbara buskar finns främst i gränserna eller vid gränsen till trädgårdar. På sommaren kan du njuta av frukten och / eller frön från dessa ätbara buskar. På vintern använder fåglarna buskarna som landningsplats. Förutom den ätbara aspekten ser dessa buskar graciösa ut. Ett vackert och välsmakande tillskott till trädgården. Några exempel på ätbara buskar är Ribes rubrum (röda bär (röda och / eller vita)), Ribes uva-crispa (krusbär), Ribes nigrum (svarta vinbär) och Sambucus nigra (äldsta). Ribes uva-crispa (krusbär) Sambucus nigra (äldsta) Ätbara ettåriga och perenner Du känner förmodligen till dem, de små blommorna som används i sallader eller te. Du kan köpa dessa blommor i butiken eller odla dem själv i din egen trädgård. Lägg till dessa i en sallad så ser presentationen mycket trevligare ut. Använd också växter som kamomill för att göra din egen kopp te. En annan idé är att steka zucchinimjölet för att ge lite smak till en maträtt. Exempel på andra ätbara tallrikar är Bellis Perennis (Daisy), Borago officinalis (Gurka), Calendula (Marigold), Hemerocallis (Daylily), Monarda didyma (Bergamot), Tagetes (tenuifolia “Lemon Gem” (Marigold)) och Viola odorata (mars violett). Så många alternativ!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *