Överlägg

Vin från kranen!? En by i italien vann en JACKPOT!

Har du någonsin druckit något så läckert att du bara önskar att du kan bada i det? Jag kan inte vara den enda – eller hur? En liten by i Italien hade den möjligheten när vin började rinna från deras kranar på grund av ett fel vid en nära vingård. Man kan säga att dem hade mer tur än när jag vann på 0an i roulette, eller “den gröna bönan” som min dealer gillade att kalla den.

Invånarna i den lilla staden Settecani i Italien, blev chockade när en rosa färgad vätska började komma från deras kranar, och ett Facebook-inlägg från lokala myndigheter förklarade att det inte var en giftig eller skadlig vätska – det var rent vin. Videor av vinet som kommer ur kranarna publicerades av Corriere TV, ett italiensk nyhetsbyrå.

Den närliggande vingården, Settecani Castelvetro Winery, ber om ursäkt i ett Facebook-inlägg som förklarade vad som hände. Tydligen var det ett fel med en av tappningslinjens ventiler, så vätskan var verkligen deras vin som inte var skadligt och faktiskt var redo för tappning. Felet löstes snabbt och alla var fria från hälsorisker eller hygienrisker.

Den exakta typen av vin som kom ut var Lambrusco Grasparossa, ett mousserande rött vin som är mycket populärt i Italien som vanligtvis är ganska prisvärd. Vissa lokala invånare publiceras på Facebook-kommentarer som förbryllade av situationen och är lite bekymrade över hur exakt denna blandning inträffade, och många hänvisar till att de dricker sitt kranvatten och vill veta hur någon främmande vätska kan komma in i den. Andra känner igen absurditeten i allt och kallar vin som strömmar från kranarna ”en dröm som går i uppfyllelse” och en bra idé för happy hour.